/
Welcome Guest!
featured-image

Ce este un server dedicat?

Server-ul dedicat reprezintă un serviciu de închiriere a unui server fizic situat într-un centru de date amenajat pentru condiţii optime de funcţionare (Data Center).
Dedicatele sunt mult mai performante (mai rapide, mai puternice) întrucat competenţele fizice însuşi le permit acest lucru. Avantajul major al serverelor dedicatelor este controlul absolut asupra acestora pe care îl are clientul şi acesta constituie totodată o diferenţă între cele doua soluţii de găzduire.
Pe un server dedicat este la libera alegere a clientului de a instala orice softuri doreşte (chiar şi sistemul de operare), fară să depindă de provider, atata timp ct acestea nu sunt ilicite.
Dacă ne referim la preţ, în general, VPS-urile sunt mai ieftine, în funcţie de caracteristici, dar nu este o regulă să gasiţi neaparat VPS-uri mai ieftine decat unele dedicate. La dedicate trebuie luate în considerare însa şi costuri privind alte licenţe pentru server (de CPanel, de backup, de software).
Odată ce aţi achiziţionat server-ul, puteţi folosi toate resursele server-ului în scopuri proprii. Acest lucru este mult mai avantajos faţă de găzduirea pe resursele partajate sau în comun deoarece clientul deţine controlul absolut asupra serverului.
Dacă performanţa maximă a hardware-ului şi controlul absolut este important pentru dumneavoastră, atunci serverul dedicat este soluţia de care aveţi nevoie.
Gabriel Webmaster